2012.03.18.
15:11

Írta: Flasztimill

Időbűnök (2007)

IBT.png

Gyakorlott párszáz forintos DVD vásárlóknak bizonyára ismerős a címe. A madaras áruházban, ha jól emlékszem 399.- forint. Kreatív spanyol sci-fi-szerűség, és még jó is!

IB.jpg

Timecrimes (2007)

Írta: Nacho Vigalondo

Rendezte: Nacho Vigalondo

Sztori: Hector új víkendházának kertjében pihenget, majd távcsövével valami furcsára lesz figyelmes a szemközti erdőben. Elindul, hogy megnézze mi is az. Egy bebugyolált fejű ámokfutó a domb tetején álló kutató laboratóriumig üldözi.

Azért vettem, hogy valami ócska szart nézzek kikapcsolódás gyanánt, de meglepődve tapasztaltam, hogy ez egy egészen jó film. 

Elsőre furcsa volt a spanyol pocakos embert nézni a képernyőn, mert hát, nem ezt szokta az ember szeme. A gesztikuláció is furcsának hat az elején. A lényeg, hogy a huszadik perctől beszippant a film, és onnantól édes mindegy, hogy hol készült.

A míg néztem, azt vettem észre, hogy egyre közelebb hajolok a monitorhoz, mert elég csavaros ahhoz, hogy az ember minden részletre oda akarjon figyelni. Mivel egy időutazásos darabról van szó, ez érthető, mert ugye, ilyen filmeknél a részletekben bújik meg a lényeg.

A legcsodálatosabb, hogy mindenféle speciális effekt és giga költségvetés nélkül készült, csupán négy szereplő van az egész filmben. 

Könnyen mondja rá az ember az elején, hogy ez csak egy szokványos időhurkos film, de kellemesen lepődik, mert igenis, sikerült bele csavarokat tenni.

Le a kalappal Vigalondó előtt, mert két millió dollárból (ez persze magyar viszonylatban állati nagy összeg, több, mint fél milliárd forint) marha jó filmet hozott össze. 

7/10

IMDb 

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi spanyol thriller időbűnök

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr284323808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása