2012.08.27.
16:57

Írta: Flasztimill

"Bond...James Bond"

Október végén jön a soron következő Bond film a Skyfall, ennek apropóján pár bejegyzésben megemlékezem a 007-esről.

Kezdjük a lényeggel, magával James Bonddal!

Örök vita, hogy a legelső színész, vagy a figurát "legjobban" alakító az, aki megérdemli a legjobb Bond címet! Vagy, ha nem akkor ki?

Szerintem: 

Fleming007impression.jpg  James Bond, Ian Flaming elképzelése alapján, csak az érdekesség kedvéért.

6. Sir Roger Moore

moore.gifA legtöbbször ő játszhatta el a híres kémet, mégis számomra azok voltak a széria legsötétebb órái! Főleg amikor Guy Hamilton, vagy John Glen dirigálta a filmeket. Ez természetesen nem az ő hibája, ahogy az sem, hogy pont akkoriban vesztette el teljesen a józan eszét Richard Maibaum is, (A Dr. No-óta ő volt a fő-forgatókönyvíró) és váltak a Bond filmek saját maguk paródiájává, és senki nem koppintott az orrára, még az akkoriban életben lévő Broccoli és Saltzman producer páros sem, akikkel egyébként elkezdték az egész szériát! A lényeg, hogy '71-től '87-ig nem készült normális film, szerintem! Moore gyenge szereplését a listán a pocsék filmeken kívül a gyenge alakítás is erősen indokolja, mert nála "óvatosabban" ember fia nem akciózott! Egy métert nem tud úgy futni, hogy azt érezné az ember, hogy "ez aztán bajban van"! 

5. Timothy Dalton

dalton.jpg

Csupán két film jutott neki, ebből az egyiknek szerintem helye van a legjobb 007-es filmek között, ennek ellenére, ha James Bond-ra gondolok sosem jut eszembe a neve. Korrektül hozza az angol ügynök szerepét, de a Mechanikus Narancs Alex-ének mosolyához hasonló bájolgó tekintete sehogy sem illik a képbe.

 

 

4. George Lazenby

Lazenby.jpgMind közül, a rajongók (v. fanatisták) által a legkevésbé kedvelt színész/film kombó Lazenby nevéhez fűződik, ehhez két tényező is hozzájárult: 1. Lazenby színészileg totál képzetlen volt anno (azóta nem tudom) 2. ebben a filmen alig van akció. Viszont, ha azt nézzük, hogy ebben a filmben java részt Bond szerelmi életéről, és emberi oldaláról szól, akkor egy hiánypótló darabról beszélünk. Minden filmben van, akibe James "beleszeret", vagy komolyabban, vagy nem, de házasságig soha nem fajul a dolog. Szerény véleményem szerint, teljesen korrektül játssza szerepét és a film is egész jó; a későbbiekben minden filmben van utalás a házasságra, és sokszor nyúlnak eme igen érzékeny ponthoz, mint kiindulási alaphoz, egy-egy Bond-nő kapcsolat felépítésekor a készítők. Connery után igen nehéz lehetett na! Nálam erős középmezőny!

3. Pierce Brosnan

pierce.jpgCsak nemrég láttam, mint James Bond (nekem örökre Thomas Crown marad, ami jobban belegondolva nem is olyan nagy különbség) és sokak fanyalgása ellenére kifejezetten jól is csinálta. Zuhant, sérült, futott, közben meg nyomta a szokásos flegma beszólásokat és hódította a nőket. Belekötni nem akarok és nem is tudnék, kinek a pap, kinek a papné; inkább ő, mint Moore! Arról nem is beszélve, hogy egyik kezében gépfegyverrel, a másikban a hangtompítós Walterral nyomul, ami igen jól áll neki, és nagyon menő! (És az első Bond aki hihetően tud lélekszakadva futni!)

2. Daniel Craig

craid.jpgKonkrét közfelháborodás övezte a bejelentést, mikor 2005 nyarán bejelentették ki lesz Pierce Brosnan utódja! A mai napig nem értem! A Casino Royal-beli első megjelenése után, már nem is kerestem Mr. Brosnant, hanem azt vártam, hogy ez a faszi csapjon agyon minden parasztot aki az útjába áll. Ő az első Bond akről maradéktalanul elhiszem, hogy meg tud tisztességesen ütni bárkit, aki éppen ökölharcot akar vívni vele! Ez a fajta Bond, már egy Jason Bourne-ökkel tarkított világban is simán megállja a helyét, míg Sir Rogert a főcímdal előtt kivégeznék. Sőt, a Sean Connery-s csücsöri szájtartása/ beszéde külön plusz pont :D 

****

[DOBPERGÉS]

 

 

****

 

1. Sir Sean Connery MAGA James Bond

Ennyi! Az idő múlik, az akciók felpörögtek, de James Bond örökre Sean Connery marad, mert ő az első és a legjobb megszemélyesítője ennek a figurának! Annak ellenére, hogy a szerintem legócskább film (Diamonds are forever) is az ő nevéhez köthető, és látszott rajta, hogy konkrétan szarik bele az egészbe, a rekord sztárgázsi ellenére! Akcióban ő sem túl erős, de a maradék időben nincs vetélytársa!

Az akcentus pedig IKON!

Gyakorold tükör előtt:

[Csücsörítve, artikulálás helyett pedig az álladat mozgasd] : "Shplendid, ma deer Moneep-heney"

Szólj hozzá!

Címkék: james bond 007 franchise

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr294734846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása