2012.03.10.
19:36

Írta: Flasztimill

Dark Star (1974)

dark_star_1974_poster_03.jpg

Ez egy borzalmasan rossz film. Megtekintése kizárólag az edzett szarfilm kedvelők számára javasolt! Nekik viszont igazi csemege lehet. Ehhez képest a Gyilkos Paradicsomok a Ben Hur, a Plan 9 - ami elvileg minden idők legrosszabb filmje  - pedig maga a 2001: Űrodüsszeia! Jellemző, hogy az IMDb-n három ponttal veri az Ed Wood filmet, hiszen ezt a fantasztikusat nem más, mint John Carpenter rendezte. A film a nyolcvanas években a videó kazetta elterjedésével vált csak közismerté, az addigra már agyon rajongott rendező miatt pedig elterjedt az a tévképzet, hogy ez egy nézhető, sőt kult film... Lefogadom, ha egy ismeretlen készíti el 2 pontnál többet az életben nem szed össze.

Dark Star (1974)

Írta: Dan O'Bannon, John Carpenter

Rendezte: John Carpenter

Sztori: Három asztronauta kering, már húsz éve az űrben, és eljön az a nap, amikor minden ellenük fordul.

Alien rajongóknak ismerős lehet O'Bannon neve, mert ő írta a nyolcadik utas forgatókönyvét, ez persze nem segít semmit ezen a filmen. Állítólag az űrlényes jelenet adta később az alap ötletet az Alienhez. Vessünk egy pillantást erre az űrlény-múzsára:

DSA2.png

Igen, ez egy nem teljesen felfújt strandlabda, karmokkal! 

Nagyon érdekesen lett megcsinálva a film, mert bár vígjáték-sci-fi-thriller besorolást kapott, egyik sem működik. Nem vicces, persze lehet, hogy a humor forrása maga a blőd ötlet/történet és a dilettáns megvalósítás. A tudományos fantasztikum mondjuk, hogy nagyjából stimmel, thrillernek viszont túl komolytalan és feszültség egy szál se. 

Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltak pillanatok, amikor lekötött a film, de leginkább ebbe a pozícióba merevedve töltöttem el azt a másfél órát:

facepalm_1.jpg

Úgy tűnik Carpenternek különös érzéke van ahhoz, hogy "darabos" filmeket készítsen. Összefüggéstelen jelenetek következnek egymás után, csak hogy legyen, ami kitölti a játékidőt! Történet alig van, inkább úgy mondanám, csak megesnek dolgok a kamera előtt azt kész.

Rengeteg helyről lopkodtak, hogy össze tudják fércelni ezt a remeket. Főleg Ray Bradbury és Philip K. Dick nevét lehetet volna feltüntetni, mint társszerző.

A film vége azért viccesnek mondható, ugyanis az egyik úriember egy űrhajó alkatrészen szörfözik be egy bolygó légkörébe!!!

DSS.png

És még pár kép a filmből:

DSVC.pngDSV.png

Bal oldalt, a legénység egyik tagja tanácsot kér a halott, lefagyasztott kapitánytól!

Jobb oldalon, a szokásos hülyeség: gyújtsunk rá egy 2,5 négyzetméteres lyukban.

DSK.png

Itt pedig egy halálfélelemmel küzdő, elgyötört arc látható. Ő nem más, mint a forgatókönyv író és az Alien megálmodója !

3/10

IMDb

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi thriller vígjáték Carpenter Zs

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr574306902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása