2012.03.10.
21:03

Írta: Flasztimill

Utazás a Holdba (1902)

Nem könnyű a XXI. században bárkivel is elhitetni, hogy a némafilmek remek kikapcsolódást tudnak nyújtani. Ezért inkább a mozgókép beszéljen helyettem. A nemrég Oscar-esővel jutalmazott Hugo apropóján, íme George Melies egyik mesterműve, mely 110 évvel ezelőtt készült. Tíz perces csupán, így nem rabol sok időt.

Csak a mozgókép és a zongora hangja. Tanulmányok és könyvek tucatjai foglalkoznak azzal, hogy a némafilmek befogadása milyen pszichológiai és fiziológiai mechanizmusok során történik és ezekből nekem úgy tűnik - és persze a személyes tapasztalat is ezt mondatja velem - hogy a némafilm az egyik legtökéletesebb kikapcsolódási és szórakozási forma. Persze ez relatív, és ízlés kérdése!

Az 1902.-es elképzelés egy esetleges holdra szállásról, pedig egyszerűen megejtő, és megmosolyogtató!

Szólj hozzá!

Címkék: rövidfilm néma Melies

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr864308282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása