2012.06.23.
13:44

Írta: Flasztimill

The Mist (2007)

title the mistb.JPG

Stephen King regénye nyomán Frank Darabont (Remény rabjai, Halálsoron) rendezésében, egy egész érdekes film született. Félelmetesen jó, de mostanában kevés film hozott úgy le az életről, mint ez! 

The Mist (2007)

Írta: Frank Darabont, Stephen King regénye alapján

Rendezte: Frank Darabont

Sztori: Egy hatalmas vihar után furcsa köd száll egy kisvárosra (Kingről lévén szó lehet, hogy Derry). Egy csapat ember bennragad egy áruházban, mert aki kimegy a ködbe soha nem tér vissza!

18 millió dollár igencsak piti pénz, ehhez képest egy igényesen elkészített, szemet gyönyörködtető filmet hoztak össze, egész jó színészgárdával.

Darabont, nem vígjátékok rendezésével vívta ki magának az elismeréseket, hanem a szívet facsaró drámáival. Ha a Halálsoron-t vesszük, akkor pedig úgy néz ki, hogy csakis a lesújtó véget érő King könyveket preferálja. Itt sem tesz másként, sőt a novella végét még át is írta, hogy még egyet belerúgjon az emberbe, aki szeretné már verőfényes napsütésben, megkönnyebbülve, mosolyogva látni azt a marék embert, akiknek végig szurkol!

A színészek nagyon jók, főleg Tobey Jones akinek, még a karaktere is szimpatikus. William Sadler hozza a nála szokásos kattant vidéki elmebeteget. A főszereplő Thomas Jane az egyetlen, aki kicsit elmaradt a többiektől, viszont a kisfiát játszó Nathan Gamble nagyon jó, ritkán látni gyerekszínészt, aki hitelesen tud sírni. A csúcs egyértelműen Marcia Gay Harden a pszichopata vallási fanatikus szerepében.

A képek gyönyörűek, az elején az élénk vihar utáni hangulat, a ködben játszódó jelenetek acélszürke fullasztó hangulata. Egyedül a lények/CGI hat kissé gagyinak, de nem zavaróan. Sőt a kb. 100 méter magas lény átvonulása a képen brutálisan jól sikerült, és felveszi a versenyt a Jurassic park T-rex felbukkanásával, vagy a Trollvadász utolsó jelenetével, a harminc emelet magas "Jotne" feltűnésével. Beszarás, és nagyon jól néz ki! Akit a film nem érdekel annak itt van.

Összességében egy nagyon jó film, nagyon erős hangulata van, remekül adagolt akció és borzongás. Az emberek kifordulnak magukból és néha nehéz eldönteni, hogy az ismeretlen lények a félelmetesebbek, vagy az emberek! 

Egyedül a vége az, ami feleslegesen kegyetlen!

8/10

IMDb

Trailer:

Szólj hozzá!

Címkék: horror sci-fi King

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr704606277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása