2012.03.05.
20:37

Írta: Flasztimill

Cashback (2006)

cb.PNG

Cashback ( 2006 )

Írta: Sean Ellis

Rendezte: Sean Ellis

Sztori: Ben egy művészpalánta, aki álmatlanságban szenved, mióta barátnője szakított vele. Ezt a plusz nyolc órát váltja aprópénzre a közeli éjjel nappaliban. Képzelet és valóság összemosódik, mi pedig főszereplővel együtt elmerülünk az éjjeli műszak groteszk világában. 

Sean Ellis, ifjú angol filmes, még 2004.-ben készített egy rövidfilmet azonos címmel és tartalommal, amiért egy Oscar jelölést is bezsebelt. Majd egy évre rá, Lene Bausager megdobta némi tőkével, hogy a 18 perces szösszenetet készítse el egész estés változatban. Hopp, 25 nap forgatás után, már neki is láttak az utómunkálatoknak. Érdekesség, hogy az a néhány másodperc, mikor Ben a telefontól az ágyba esik konkrétan egy egész forgatási napot vett igénybe és vágás, vagy számítógépes manipuláció nélkül készült.

Mindenképp ki kell hangsúlyoznom, hogy a sietség egyáltalán nem látszik a filmen, a végeredmény egy szemet gyönyörködtető, kissé belassult, melankolikus független film! 

cbb.JPG

Egy kis baki azért becsúszott, mert amikor Ben megállítja az időt ( mert ő ilyet is tud ) a boltban, az egyik hölgy jól láthatóan pislog. 

Sok kritikus vádolta a filmet túlzó és öncélú meztelenkedéssel, de nem hiszem, hogy prűd öregemberek véleménye túl sokat nyomna a latban. Mielőtt bárki megijedne, nincs itt semmiféle túlzás, nincs többről szó, minthogy Ben nagy csodálója a női testnek (  melyik férfi nem ) és élénk emlékei vannak arról a lányról, akit először látott meztelenül, emellett grafikusnak készül ergo nőket rajzol. Ennyi.

A karakterek a maguk irritáló módján mind jól el lettek találva. Ben-t és Sharon-t leszámítva mindenki agy halott, de ez még jobban erősíti az érzést, hogy egymás mellett a helyük!

7,9/10

IMDb

Szólj hozzá!

Címkék: rövid vígjáték független dráma cashback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr724203970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása